2017 – Isala ziekenhuis Zwolle SEH

Oktober 2017 – Het Isala ziekenhuis in Zwolle heeft de Spoedeisende-hulp afdeling fors aangepakt. Op deze SEH worden jaarlijks 35.000 patiënten ontvangen.

Het Isala heeft gekozen voor een balie die meer klantvriendelijk is en vooral ruimer. In vergelijking met de oude, redelijk gesloten, situatie is de nieuwe balie open en daarbij voorzien van een snelsluitend CoTech Veiligheidsscherm van 1100 mm breed.

Omdat in de nabijgelegen Huisartsenpost enige tijd geleden al twee CoTech Veiligheidsschermen geplaatst zijn, heeft men hier ervaringen opgedaan met het gebruik van een open balie. Het gevolg is geweest dat Isala hier de beveiliging heeft kunnen halveren, wat uiteraard tot een aanzienlijke besparing heeft geleid.

Het Isala merkt nu dat het gebruik van een open balie bij de nieuwe SEH ook een dergelijk resultaat geeft. Met name door een beter klantcontact en minder incidenten. Ook het personeel  voelt zich veiliger en dit geeft een verbetering van de werksfeer.

2016 – Haaglanden Medisch Centrum

December 2016 – Bij de vernieuwing en uitbreiding van de Spoedeisende Hulp van het Haaglanden Medisch Centrum (locatie Westeinde) heeft men gekozen voor veilige open balies.

In de oude opstelling werkte het baliepersoneel uit veiligheidsoverwegingen 24/7 achter vast glas. Door een aantal vervelende incidenten had men ooit gekozen voor een balie met vast glas, en het aantal incidenten was in de loop van de jaren niet echt afgenomen. Het klantcontact verliep via een intercom. Dat het contact hierbij niet optimaal was nam men voor lief.

Uit ervaring weten we inmiddels dat een open balie veel minder incidenten geeft dan een gesloten balie. Een SEH is en blijft een afdeling waar de emoties hoog kunnen oplopen. Dat men hierdoor voor het personeel een veilige werkomgeving en een hoog veiligheidsgevoel wil, is logisch. Door de toepassing van CoTech Veiligheidsschermen behoudt men de open balie met alle voordelen, en worden de nadelen ondervangen door het systeem dat een veilige en snelle afsluiting garandeert.

2016 – AMC Amsterdam SEH/HAP

Augustus 2016 – Het AMC pakt de zaken grondig aan. Al bijna twee jaar wordt de Spoedeisende Hulp afdeling verbouwd. Ze hebben hun tijdelijke onderkomen nog niet verlaten, maar na de zomer verwacht men zijn intrek te kunnen nemen in een volledig nieuwe afdeling, en met ‘nieuwe’ collega’s. De Spoedeisende Hulp komt dan namelijk onder één dak met de Huisartsenpost.

Sinds 2010 werkt het AMC op deze afdeling met CoTech Veiligheidsschermen. Twee grote open balies, die onzichtbaar beveiligd worden. Het personeel voelde en voelt zich er uitstekend bij want bij de uitbreiding heeft men de huisartsen geadviseerd om het Veiligheidsscherm ook in de balie van de Huisartsenpost op te nemen.

Uiteraard heeft het AMC er voor gekozen om de bestaande Veiligheidsschermen mee te nemen naar de nieuwbouw. Omdat de systemen volledig zelfdragend zijn is dit geen enkel probleem. We hebben de hoogte van de beide systemen aangepast naar de nieuwe plafondhoogte. Daarnaast hebben we een volledig nieuw systeem gebouwd voor de balie van de Huisartsenpost. Hoewel bij ons de technische ontwikkelingen natuurlijk niet stil staan, heeft het nieuwe systeem dezelfde ‘look & feel’ als de bestaande systemen. Ze zijn dus zonder ‘architectonische’ problemen naast elkaar te gebruiken in dezelfde balie.

Tegenwoordig kunnen we alle RVS delen die in het zicht komen, dat zijn met name de delen die het bovenste vaste glasdeel dragen, voorzien van een kleur. Het AMC heeft hier ook voor gekozen, zodat de Veiligheidsschermen nog meer in het geheel van de balie worden opgenomen.

Als u meer informatie wilt over dit project of andere projecten of misschien een bezoek wilt brengen aan één van de locaties, nodigen we u graag uit om contact met ons op te nemen.

 

2017 – Woningcorporatie Parteon

Maart 2017 – Parteon is een middelgrote woningcorporatie die in de Zaanstreek ca. 16.000 huurwoningen beheert. Parteon heeft voornamelijk woningen in de sociale huurklasse. Daarbij spannen de mensen van Parteon zich in om de huren betaalbaar te houden en de kwaliteit van de woningen op goed niveau.

Omdat Parteon op heldere en open wijze met haar huurders en potentiële huurders wil communiceren, beschikken ze over een makkelijk toegankelijk klantcontactcentrum aan de Markstraat in Wormerveer. Hier worden klanten persoonlijk te woord gestaan door een team geroutineerde medewerkers.

Helaas ontstaan er soms misverstanden of worden woningzoekenden emotioneel. Een huis is immers een basisbehoefte dus dat dit gebeurt is begrijpelijk. Het is uiteraard niet begrijpelijk als dit leidt tot agressie. Soms gebeurt dit toch. Omdat Parteon zich vriendelijk en toegankelijk wil blijven opstellen hanteren ze een open-balie beleid.

Om het veiligheidsgevoel van de balie-wedewerkers daarbij op een goed niveau te houden is er voor gekozen om een nauwelijks zichtbaar CoTech Veiligheidsscherm in de balie op te nemen. Bijkomend voordeel is dat het systeem in de bestaande balie geïntegreerd kan worden. Er hoeft geen nieuwe balie geplaatst te worden en de dagelijkse bedrijfsvoering kan naar verwachting gewoon doorgaan.

Het systeem is maart 2017 geplaatst.

2016 – Isala ziekenhuis Zwolle

April 2016 – De Huisartsenpost in het Isala ziekenhuis in Zwolle is aangepast. Men heeft het aantal beveiligers teruggebracht, waardoor de wachtruimte een kleine verbouwing moest ondergaan. Door het toepassen van twee Veiligheidsschermen in de balie, heeft het personeel er voldoende vertrouwen in dat men de grote stroom patiënten die tussen 17.00 – en 07.00 uur langskomen, op een goede en veilige wijze af kan handelen.

De balie kan gewoon open blijven, waardoor bezoekers op een normale toon met het personeel kunnen communiceren. Er is minder kans op miscommunicatie, en bezoekers voelen zich gehoord en begrepen.  Voor het Isala ziekenhuis een win-win situatie. Een bezuinigingsmaatregel uitgevoerd die leidt tot een grotere klanttevredenheid met personeel dat zich veilig voelt. Een aanrader voor elk ziekenhuis !

2016 – Zuiderzee ziekenhuis Lelystad

14 januari 2016 – Het Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad is een van de ziekenhuizen in Nederland die in particuliere handen is. Samen met het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam behoort het tot de DC groep van zorgondernemer Loek Winter.

Het Zuiderzee ziekenhuis is gewend om zonder beveiligers te werken. Het is natuurlijk een lovenswaardig uitgangspunt om te streven naar dienstverlening die bezoekers te allen tijde het gevoel geeft dat ze correct en snel geholpen worden. Boos worden is niet nodig.

Helaas spelen er andere factoren die roet in het eten gooien. Patienten met psychische stoornissen zorgen met regelmaat voor overlast op de SEH. Daarnaast is er door drank en/of drugsmisbruik ook onnodige overlast. Dit zorgt voor gevoelens van onveiligheid bij het SEH personeel.

Om dit te ondervangen heeft het Zuiderzee ziekenhuis bij de verbouwing van de SEH gekozen voor toepassing van twee CoTech Veiligheidsschermen. Beide systemen zijn gekoppeld. Bij bediening van de paniekknop van het ene systeem, zal het andere systeem ook sluiten, maar dan wel in de normale sluitsnelheid. De balie is dan geheel afgesloten van de bezoekersruimte.

Sinds men de balie gewoon open kan houden vinden er al beduidend minder incidenten plaats. De klantbeleving en communicatie is verbeterd. De klanttevredenheid gaat omhoog en daar is het ziekenhuis uiteraard heel erg blij mee.

MC Groep zhs Lelystad balie SEH IIIMC Groep zhs Lelystad balie SEH II

 

 

 

 

2015 – Antonius ziekenhuis Sneek

Antonius Sneek logo

28 november 2015 – Het Antonius ziekenhuis in Sneek heeft zijn spoedzorgplein. Op het Spoedzorgplein is de Ambulancezorg, Huisartsenpost, Spoedeisende Hulp, Tandartsenpost en de Spoedapotheek gevestigd.

In de oude SEH had men de balie voorzien van een vaste glaswand. Veilig voor het personeel uiteraard, maar bezoekers hadden steeds meer klachten over het contact met het balie personeel. Dan wordt het middel erger dan de kwaal…

In de nieuwe opstelling heeft men met volle overtuiging gekozen voor een open balie. Voor de veiligheid uiteraard voorzien van een CoTech snelsluitend Veiligheidsscherm!

St. Antonius zhs Sneek SEH balie ISt. Antonius zhs Sneek SEH balie III

2015 – Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk

Logo skb

18 maart 2015 – De Huisartsenpost (HAP) Oost Achterhoek neemt zijn intrek in ons nieuwe centrum voor Acute Zorg. De Spoedpost, waar zowel de HAP als de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) onderdeel van zijn, is daarmee een feit. Er is één ingang en één gezamenlijk loket waar patiënten zich dienen te melden.

Met de realisatie van de Spoedpost is de eerste fase van de verbouwing afgerond. De tweede fase bestaat uit het realiseren van gipskamers op de spoedeisende hulp en de bouw van de afdeling Intensive Care/Cardio Care, grenzend aan de Spoedpost. Is dat voltooid, dan staat er een voor Nederland uniek centrum voor Acute Zorg.

2014 – St. Jans Gasthuis Weert

SJG logo

23 april 2014 – Het St. Jans Gasthuis in Weert heeft voor de centrale receptie gekozen voor een open balie met CoTech Veiligheidsscherm. In dit geval nemen de beveiligingsbeambten van het ziekenhuis plaats achter de balie.

Naast het feit dat deze mensen de bezoekers van het ziekenhuis op een vriendelijke wijze te woord staan, hebben ze bij calamiteiten een belangrijke spilfunctie. Vanuit deze balie wordt namelijk de centrale coördinatie gedaan, waardoor deze post nooit onbemand mag zijn. Het CoTech Veiligheidssscherm zorgt voor een snelle bescherming van de baliemedewerkers als men onverhoopt met een dergelijke calamiteit te maken krijgt.

Binnenkort volgen de foto’s.

2013 – Gemeentehuis Montferland (Didam – ’s Heerenberg)

Per 1 mei 2014 is dit het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Montferland

 

logo montferland

 

 

 

 

 

December 2013 – Door het samengaan van de gemeentes Didam en ’s Heerenberg in 2005, ontstond de wens voor een gezamenlijk gemeentehuis. In 2010 heeft men dat gevonden in de vorm van het oude, reeds verlaten, hoofdgebouw van de Fa. Vink Didam. Een mooi staaltje hergebruik van kantoorgebouwen.

Het gebouw is in 2013 volledig gestript en opnieuw ingericht. Vanwege toenemende dienstverlening van de gemeente heeft men behoefte aan diverse ontvangstgelegenheden. Dit varieert van een open balie in de centrale entreehal, tot een veilige open balie in de ontvangstkamer van de afdeling Sociale Zaken. Om deze zo klantvriendelijk en toch veilig mogelijk in te richten, heeft men gekozen voor een CoTech Veiligheidsscherm van de maximale breedte van 3000 mm.

 

Volgende