Het CoTech Baliesluitscherm

Een balie is tegenwoordig meer dan een scheiding van publieke en private ruimte. Uw bezoekers worden er niet alleen te woord gestaan, maar het is ook een werkplek waar telefoongesprekken gevoerd worden die soms een privacy vereisen. Daarnaast is er diverse apparatuur aanwezig die mogelijk diefstalgevoelig is. Ook zijn balies dicht bij de entree van een gebouw berucht om hun tochtigheid.

Een gemeentehuis waar medewerkers meerdere functies hebben. Soms moet een balie bezet blijven, ook op tijden waarop men niet veel bezoekers ontvangt. Medewerkers en werkgevers willen deze kostbare tijd natuurlijk optimaal benutten. Dit biedt ruimte voor andere werkzaamheden

Al met al is de balie een plek waar zonder een vorm van afscherming moeilijk een comfortabele werkplek gecreëerd kan worden.

Het CoTech Baliesluitscherm biedt die mogelijkheid. Geheel verzonken in de balie biedt het CoTech Baliesluitscherm u volledige vrijheid voor uw bezoekers. Al naar gelang de behoefte van baliepersoneel kan het scherm elektrisch omhoog bewogen worden. Daarmee is de balie opeens een flexibele werkplek die met een druk op de knop aan te passen is aan uw behoefte.

Meer weten? Download onze productsheet baliesluitschermen.

Kosten

Het CoTech Baliesluitscherm is een budgetvriendelijke oplossing voor een balie waar op een comfortabele wijze een mogelijkheid moet zijn een balie geheel of gedeeltelijk af te sluiten.

Door de eenvoudige constructie, gecombineerd met een relatief korte sluittijd van ca. 6 seconden, heeft u een systeem dat zowel voor uw bezoekers als uw personeel een vlotte en efficiënte werkwijze mogelijk maakt.

Vanaf ca € 4.500,- excl. BTW kunt u uw personeel laten werken achter een CoTech Baliesluitsysteem.

De toepassing

Baliesluitschermen worden met name toegepast in situaties waar een balie naast een receptiefunctie ook een werkplek is voor andersoortige werkzaamheden. Dus zowel een publieksbalie maar ook een werkplek waar privacy of rust nodig is. Naar behoefte kan een medewerker het Baliesluitscherm volledig of gedeeltelijk sluiten.

Tocht

Daarnaast zijn veel balies, vooral in de buurt van de entree van een gebouw, bekend om tochtproblemen. Een balie staat op de scheiding tussen publieksruimte en private ruimte en kan daarmee een tochtprobleem voor de medewerkers creëren.

Omdat het Baliesluitscherm uit de balie omhoog komt, kan de medewerker de balie toch tochtvrij en ‘visueel’ open houden doordat de tocht dan boven het hoofd stroomt. Voor de gezondheid van de medewerkers dus uitermate belangrijk.

Veiligheid

Het CoTech Baliesluitscherm is eenvoudig van opzet en met name geschikt voor situaties waar op comfortabele wijze, wisselende werkzaamheden achter de balie verricht moeten worden.

In situaties waarbij sprake is van een verlaagd veiligheidsgevoel, kan het Baliesluitscherm eenvoudig in een deels gesloten positie gebracht worden, waarmee het risico van over het scherm klimmen of andersoortige dreiging eenvoudig verlaagd wordt.

De werking

Het CoTech Baliesluitscherm is een uniek en geavanceerd systeem dat u de mogelijkheid biedt tot een flexibele en comfortabele afsluiting van uw open balie.

Als u de de drukknop bedient komt het glaspaneel uit de balie omhoog en sluit deze in ca. 5 seconden volledig af. Als u de bedienknop tussentijds loslaat stopt het glaspaneel in de laatst bereikte stand.

Het CoTech Baliesluitscherm wordt door uw interieurbouwer ingebouwd in uw balie en kan de balie geheel of gedeeltelijk afsluiten door middel van een uit de balie omhoogkomend paneel. De aandrijving is elektrisch en de bediening vindt plaats via drukknoppen. Het scherm is niet voorzien van een panieksluitingsmogelijkheid en niet geschikt voor toepassing waar geweld van buitenaf kan optreden. Het kan voorzien worden van de gewenste glassoort. Met de sluitstrip wordt het Baliesluitscherm praktisch onzichtbaar in uw balie opgenomen.

Het Baliesluitscherm wordt in samenspraak met uw interieurbouwer in uw balie opgenomen. Door diverse maatregelen is het systeem in geopende toestand nauwelijks zichtbaar voor bezoekers.

Bediening

Bediening van het systeem vindt plaats middels drukknoppen. Bij het indrukken van de bedienknop start de beweging. Bij het loslaten van de bedienknop stopt de beweging.