2016 – AMC Amsterdam SEH/HAP

Augustus 2016 – Het AMC pakt de zaken grondig aan. Al bijna twee jaar wordt de Spoedeisende Hulp afdeling verbouwd. Ze hebben hun tijdelijke onderkomen nog niet verlaten, maar na de zomer verwacht men zijn intrek te kunnen nemen in een volledig nieuwe afdeling, en met ‘nieuwe’ collega’s. De Spoedeisende Hulp komt dan namelijk onder één dak met de Huisartsenpost.

Sinds 2010 werkt het AMC op deze afdeling met CoTech Veiligheidsschermen. Twee grote open balies, die onzichtbaar beveiligd worden. Het personeel voelde en voelt zich er uitstekend bij want bij de uitbreiding heeft men de huisartsen geadviseerd om het Veiligheidsscherm ook in de balie van de Huisartsenpost op te nemen.

Uiteraard heeft het AMC er voor gekozen om de bestaande Veiligheidsschermen mee te nemen naar de nieuwbouw. Omdat de systemen volledig zelfdragend zijn is dit geen enkel probleem. We hebben de hoogte van de beide systemen aangepast naar de nieuwe plafondhoogte. Daarnaast hebben we een volledig nieuw systeem gebouwd voor de balie van de Huisartsenpost. Hoewel bij ons de technische ontwikkelingen natuurlijk niet stil staan, heeft het nieuwe systeem dezelfde ‘look & feel’ als de bestaande systemen. Ze zijn dus zonder ‘architectonische’ problemen naast elkaar te gebruiken in dezelfde balie.

Tegenwoordig kunnen we alle RVS delen die in het zicht komen, dat zijn met name de delen die het bovenste vaste glasdeel dragen, voorzien van een kleur. Het AMC heeft hier ook voor gekozen, zodat de Veiligheidsschermen nog meer in het geheel van de balie worden opgenomen.

Als u meer informatie wilt over dit project of andere projecten of misschien een bezoek wilt brengen aan één van de locaties, nodigen we u graag uit om contact met ons op te nemen.