2016 – Zuiderzee ziekenhuis Lelystad

14 januari 2016 – Het Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad is een van de ziekenhuizen in Nederland die in particuliere handen is. Samen met het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam behoort het tot de DC groep van zorgondernemer Loek Winter.

Het Zuiderzee ziekenhuis is gewend om zonder beveiligers te werken. Het is natuurlijk een lovenswaardig uitgangspunt om te streven naar dienstverlening die bezoekers te allen tijde het gevoel geeft dat ze correct en snel geholpen worden. Boos worden is niet nodig.

Helaas spelen er andere factoren die roet in het eten gooien. Patienten met psychische stoornissen zorgen met regelmaat voor overlast op de SEH. Daarnaast is er door drank en/of drugsmisbruik ook onnodige overlast. Dit zorgt voor gevoelens van onveiligheid bij het SEH personeel.

Om dit te ondervangen heeft het Zuiderzee ziekenhuis bij de verbouwing van de SEH gekozen voor toepassing van twee CoTech Veiligheidsschermen. Beide systemen zijn gekoppeld. Bij bediening van de paniekknop van het ene systeem, zal het andere systeem ook sluiten, maar dan wel in de normale sluitsnelheid. De balie is dan geheel afgesloten van de bezoekersruimte.

Sinds men de balie gewoon open kan houden vinden er al beduidend minder incidenten plaats. De klantbeleving en communicatie is verbeterd. De klanttevredenheid gaat omhoog en daar is het ziekenhuis uiteraard heel erg blij mee.

MC Groep zhs Lelystad balie SEH IIIMC Groep zhs Lelystad balie SEH II