VieCuri Venlo & CoTech.

Een mooie open balie in de SEH. Dat past helemaal bij dit ziekenhuis in de grensstreek. Lopend door dit ziekenhuis ervaar je de sfeer van openheid en transparantie. Er is veel gebruik gemaakt van glaspartijen en doordachte zichtlijnen in combinatie met een moderne architectuur.

Dat deze openheid en transparantie niet bij iedereen het juiste gevoel opwekt, blijkt als een bezoeker van de SEH besluit zijn woede te koelen door diverse losse materialen uit de wachtkamer over de balie te gooien. Het SEH personeel is uiteraard ontdaan en verwacht maatregelen. De directie wil de open sfeer behouden en kiest daarom voor het CoTech systeem. In Nederland inmiddels bij zo’n 40 ziekenhuizen in gebruik, meestal in de balie van de SEH.

Voortvarend benadert het ziekenhuis haar interieurbouwer Van Lier met de vraag voor een nieuwe balie, voorzien van twee CoTech Veiligheidsschermen van 1800 mm breed. Beide systemen dienen te worden voorzien van kogelwerend glas voor maximale bescherming. Het resultaat ziet op onderstaande foto’s.

Medio december 2020 wordt de nieuwe balie in gebruik genomen. Het ziekenhuis is tevreden dat de open balie behouden is gebleven. Het baliepersoneel is blij dat ze met een goed gevoel op de nieuwe, veilige werkplek aan de slag kunnen.