LUMC vertrouwt op CoTech.

Het Leids Universitair Medisch Centrum staat in de academische wereld bekend als vooruitstrevend ziekenhuis waar met resultaten uit medisch onderzoek regelmatig de wereldpers wordt gehaald.

Daarnaast is het ook een ziekenhuis net als vele andere, waar mensen komen die acute medische hulp behoeven. En waar diezelfde mensen soms denken hun wensen met agressie kenbaar te moeten maken om geholpen te worden. Onterecht en hoogst ongewenst uiteraard, maar inmiddels een maatschappelijk gegeven.

De afdeling SEH heeft hier regelmatig mee te maken. Het LUMC heeft de grote verbouwing van de afdeling dan ook aangegrepen om extra voorzieningen te treffen die het veiligheidsgevoel van het personeel verhoogt. Daarnaast hebben ze ook nog een goede voorziening tegen overdracht van virussen middels de bekende ‘aerosolen’.

Door middel van twee Cotech Veiligheidsschermen van 1800 mm breed heeft het baliepersoneel bij agressie de beschikking over een snelsluitende balieafsluiting.

Daarbij kunnen ze met de optie ‘variabele stop’ beide Veiligheidsschermen op het zelf gekozen tussenstand zetten. Omdat de Veiligheidsschermen vanuit de balie omhoog bewegen, gaat het besmettingsrisico hiermee significant omlaag, terwijl het rechtstreekse spreek- & zichtcontact behouden blijft.

De systemen zijn nu op een tijdelijke locatie in de balie gebouwd. Omdat de Veiligheidsschermen volledig zelfdragend zijn, is verhuizing op termijn naar de nieuwe locatie geen enkel probleem.

LUMC – Balie SEH met twee CoTech Veiligheidsschermen