Belgie kiest CoTech.

Na het Universitair ziekenhuis in Gent in 2019, heeft nu ook het OCMW (locatie Eeklo) gekozen voor het CoTech Veiligheidsscherm.

Johan Louwyck geniet sinds juni 2020 van zijn pensioen, maar heeft als gebouwbeheerder van het OCMW met volle overtuiging voor het CoTech systeem gekozen. ‘We hadden echt behoefte aan meer balie veiligheid maar we wilden de bezoekers, en onze eigen mensen uiteraard, er niet mee belasten’ zegt Louwyck. ‘Dan kom je al snel bij een beweegbaar systeem, maar de meeste systemen zijn handmatig en niet erg robuust, of elektrisch langzaam omlaagkomend. Beide vonden we niet wenselijk want bij agressie is robuustheid en snelheid juist van belang’.

Via Internet kwam het OCMW bij het CoTech systeem uit. Dat leek alle eerder genoemde nadelen niet te hebben. Louwyck vervolgt ‘Uiteraard wilden we dit eerst met eigen ogen zien. De mensen van CoTech hebben ons toen verwezen naar het UZ in Gent. Hier hebben ze in 2019 de afdeling vernieuwd en als eerste in België gebruik gemaakt van het CoTech systeem. Ze zijn daar zeer enthousiast en vertelden ons dat ze er nu met de Corona pandemie dubbel profijt van hebben. Ze kunnen de balie eenvoudig afsluiten en zo besmettingsgevaar via de balie voorkomen. Dit speelt bij het OCMW minder omdat we uiteraard niet vaak zieke mensen aan de balie krijgen maar als baliepersoneel zich niet prettig voelt kunnen ze het scherm sluiten of half dicht zetten.’

Het OCMW heeft vanwege de plafondhoogte gekozen voor een balie zonder bovenkoof. Cotech heeft het Veiligheidsscherm hierop aangepast en de benodigde techniek aan de bovenkant van het systeem keurig weggewerkt. Hierdoor is er een, door de architect gewenste, strakke bovenlijn van de glaswand op de balie gerealiseerd.