Isala breidt uit met CoTech.

Het Isala ziekenhuis in Zwolle gaat de Spoedeisende-hulp afdeling fors aanpakken. Op deze SEH worden jaarlijks 35.000 patiënten ontvangen.

Het Isala kiest voor een balie die meer klantvriendelijk is en vooral ruimer. In vergelijking met de huidige, redelijk gesloten, situatie wordt de nieuwe balie open en daarbij voorzien van een snelsluitend CoTech Veiligheidsscherm van 1100 mm breed.

Omdat in de nabijgelegen Huisartsenpost enige tijd geleden al twee CoTech Veiligheidsschermen geplaatst zijn, heeft men hier ervaringen opgedaan met het gebruik van een open balie. Het gevolg is geweest dat Isala hier de beveiliging heeft kunnen halveren, wat uiteraard tot een aanzienlijke besparing heeft geleid.

Het Isala hoopt enm verwacht door het gebruik van een open balie bij de nieuwe SEH ook een dergelijk resultaat te boeken. Met name door een beter klantcontact en minder incidenten. Ook voor het personeel verwacht men een verhoging van het veiligheidsgevoel en daardoor een verbetering van de werksfeer.

De verwachte plaatsing is begin oktober 2017.