Haaglanden MC kiest voor CoTech!

Ook het MC Haaglanden in Den Haag kiest voor CoTech.

Bij de vernieuwing en uitbreiding van de Spoedeisende Hulp van het Medisch Centrum Haaglanden (locatie Westeinde) heeft men gekozen voor veilige open balies.

In de oude opstelling werkte het baliepersoneel uit veiligheidsoverwegingen 24/7 achter vast glas. Door een aantal vervelende incidenten had men ooit gekozen voor een balie met vast glas, en het aantal incidenten was in de loop van de jaren niet echt afgenomen. Het klantcontact verliep via een intercom. Dat het contact hierbij niet optimaal was nam men voor lief.

Uit ervaring weten we inmiddels dat een open balie veel minder incidenten geeft dan een gesloten balie. Een SEH is en blijft een afdeling waar de emoties hoog kunnen oplopen. Dat men hierdoor voor het personeel een veilige werkomgeving en een hoog veiligheidsgevoel wil, is logisch. Door de toepassing van CoTech Veiligheidsschermen behoudt men de open balie met alle voordelen, en worden de nadelen ondervangen door het systeem dat een veilige en snelle afsluiting garandeert.

Architectenburo Prent – Landman tekent voor het ontwerp. Interfurn Winschoten neemt de interieurbouw voor zijn rekening. Rond de zomer van 2016 wordt dit deel van de vernieuwing opgeleverd.