Veiligheidsscherm – werking

Het CoTech Veiligheidsscherm is een uniek en geavanceerd systeem dat u de mogelijkheid geeft tot een veilige, snelle en robuuste afsluiting van uw open balie.

Bij bediening van de paniekknop komt het Veiligheidsscherm uit de balie omhoog en sluit deze in ca. 1 seconde volledig af. Bij normale bediening wordt de balie in ca. 5 seconden afgesloten of weer geopend.

Het vanuit de balie omhoogkomende Veiligheidsscherm heeft een afwerpend effect op overhangende of klimmende personen en biedt hiermee een veilig werkingsprincipe. Gedurende de laatste 15 cm van het sluittraject wordt het Veiligheidsscherm vertraagd en met beperkte kracht aangedreven, waarmee een veilig gebruik gewaarborgd is.

Het Veiligheidsscherm wordt in samenspraak met uw interieurbouwer in uw balie opgenomen. Door diverse maatregelen is het systeem in geopende toestand nauwelijks zichtbaar voor bezoekers.

Bediening

Bediening van het systeem vindt plaats middels drukknoppen. Het Veiligheidsscherm heeft een paniekknop voor bediening van de snelsluiting. Daarnaast heeft het systeem bedienknoppen voor vertraagd openen en sluiten.