Schietluik

Schietluik


Het in de balie opnemen van een scherm dat omhoog kan bewegen wordt ook wel een schietluik genoemd. Als dit schietluik wordt bediend “schiet” het uit de balie omhoog. Dit gaat binnen een seconde. Op deze manier heeft een medewerker achter de balie de mogelijkheid zich in geval van agressie direct in veiligheid te brengen. Het schietluik is ook zodanig beveiligd dat als er iemand onverhoopt tussen zou komen, deze persoon geen ernstig letsel oploopt. Eerste zorg is echter de medewerker te beveiligen. Dit is op deze manier preventief mogelijk.
Er zijn natuurlijk een heleboel andere manieren van beveiligen mogelijk om ook tot een veilige werkplek te komen. Bij een heleboel oplossingen is het echter zo dat er achteraf hulp wordt ingeschakeld, terwijl dat voor de medewerker helaas wel eens te laat kan komen.

Uitvoering balie


De balie kan met de toepassing van het schietluik geheel open worden ontworpen. Dit is al een enorm klantvriedelijke oplossing. In de praktijk is gebleken dat van het plaatsen van het schietluik een enorme preventieve werking uit gaat. Omdat de medewerker weet dat het scherm er is, is het makkelijker rustig te blijven. Dit betekent niet dat een anti agressie cursus niet meer nodig is. Het schietluik is juist een goede aanvulling op een dergelijke cursus. Tevens hebben beide zaken tot doel een veilig gevoel te geven aan de medewerker, waardoor deze eenvoudiger rustig kan blijven tijdens de gesprekken.

Voorbeelden


Er zijn schietluiken geplaatst geplaatst bij onder meer: ziekenhuizen, gemeentehuizen, politiebureaus, methadonverstrekkingen enzovoort. Bij ziekenhuizen is het voornamelijk op de afdeling spoedeisende hulp waar de luiken worden geplaatst. Omdat we het systeem al ca 15 jaar bouwen is het geheel uitontwikkeld en functioneert het nagenoeg storingsvrij. Wel adviseren we om de luiken dagelijks te bedienen. Dit zorgt er voor dat de baliemedewerker exact weet waar de knop zit. In het uitzonderlijke geval dat er een storing in het systeem zit, dan komt dit ook direct aan het licht.

Contact


Wilt u weten of het baliescherm ook voor uw situatie geschikt is, neemt u dan contact met ons op!