Baliesluitscherm – Toepassing

De toepassing

Baliesluitschermen worden met name toegepast in situaties waar een balie naast een receptiefunctie ook een werkplek is voor andersoortige werkzaamheden. Dus zowel een publieksbalie maar ook een werkplek waar privacy of rust nodig is. Naar behoefte kan een medewerker het Baliesluitscherm volledig of gedeeltelijk sluiten.

Tocht

Daarnaast zijn veel balies, vooral in de buurt van de entree van een gebouw, bekend om tochtproblemen. Een balie staat op de scheiding tussen publieksruimte en private ruimte en kan daarmee een tochtprobleem voor de medewerkers creëren.

Omdat het Baliesluitscherm uit de balie omhoog komt, kan de medewerker de balie toch tochtvrij en ‘visueel’ open houden doordat de tocht dan boven het hoofd stroomt. Voor de gezondheid van de medewerkers dus uitermate belangrijk.

Veiligheid

Het CoTech Baliesluitscherm is eenvoudig van opzet en met name geschikt voor situaties waar op comfortabele wijze, wisselende werkzaamheden achter de balie verricht moeten worden.

In situaties waarbij sprake is van een verlaagd veiligheidsgevoel, kan het Baliesluitscherm eenvoudig in een deels gesloten positie gebracht worden, waarmee het risico van over het scherm klimmen of andersoortige dreiging eenvoudig verlaagd wordt.